Mustamakkara

Erinomainen raudan lähde

Tapolan mustamakkara nautitaan Tampereella perinteisesti kuumana puolukkahillon ja kylmän maidon kera. RautaBaari mustamakkara-auto kiertää  maakunnissa. Makkaraa voi ostaa heti syöntiin tai mukaan, jolloin pakkaamme makkaran hyvin niin että se säilyy lämpimänä useamman tunnin. Mustamakkara valmistetaan paistamalla kolme kertaa 280-asteisessa erikoisuunissa. Myynnissä myös Tapolan gluteeniton mustamakkara (kylmä tuote).

Tapolan mustamakkara RautaBaari

Uudelleen lämmitys

Mustanmakkaran voi lämmittää mikrossa, paistinpannulla, uunissa, grillissä tai nuotiolla.

Paistinpannulla lämmittäminen:

Me suosittelemme kuumentamista paistinpannulla. Rapea Mustamakkara: saat herkullisen pinnan, jos lisäät paistinpannulle hiukan öljyä. Paistoaika n. 2-4 min. Mehevä Mustamakkara hautuu kuumiksi, kun lisäät alkukuumentamisen jälkeen paistinpannulle vettä (0,2dl). Laita kansi päälle, pienennä hieman lämpöä ja päästä välillä liika höyry kannen alta pois. Paistoaika n. 5min.

Mikrossa lämmittäminen:

Mikro ei ole paras väline mustanmakkaran kuumentamiseen, mutta toki se on helpoin. Laita mustamakkara lautaselle, jossa on tilkka vettä, kuumenna vähintään +60 asteiseksi n. 2-4 min. Kääri mustamakkara voipaperiin ja laita mikrouuniin. Lämmitä n. 2 minuuttia. Voipaperin ansiosta makkarassa säilyy rapea kuori aika hyvin, eikä tarvitse käyttää rasvaa.

Uunissa lämmittäminen:

Jos ruokailu viivästyy, laita kotiin päästyäsi koko paketti uuniin, pakkausmateriaalimme kestävät sen ( 80-100 astetta, poista vain mahdollinen muovipussi). Makkaraa ei tarvitse kuumentaa uudelleen ja pakkaus pitää mustanmakkaran uunituoreen veroisena. Kuumenna kokonaan jäähtynyt mustamakkara uunipellillä, jossa on hieman vettä. Lämpötila 150-200 astetta ja n. 10-15min. Kuumenna vähintään +60 asteiseksi. Vinkki: malttia, liian kuumassa uunissa mustamakkara halkeaa helposti.

Grillissä/nuotiolla lämmittäminen:

Kerro myyjälle, että tarkoituksesi on grillata mustaamakkaraa, silloin osaamme valita grillaamiseen sopivat mustatmakkarat. Ole tarkkana, liian kauan grillattu mustamakkara on pilalla: makkara saa kovan ja kitkerän makuisen pinnan, myös liian kuumassa lämmössä mustamakkaran kuori halkeaa. Vinkkimme grillaamiseen on, että esikuumennat mustamakkaran mikrossa (n. 1-2min/500g) ja nuotiolla mustamakkara saa vain nopean rapean paistopinnan. Jos mikroa ei ole käytettävissä, grillaa mustaamakkaraa grillin viileämmässä osassa, tiukasti tarkkaillen. Grillaaminen vaatii hieman enemmän tarkkailua, mutta onnistuessaan se on todellinen herkku. Nuotiolla suosittelemme käyttämään halsteria.

Aineisosat

Tapolan mustamakkara: Vesi, sianliha, kamara, ruisrouhe, silava, veriproteiini, ruisjauho, suola, sipulijauho, stabilointiaine E450,
lihapitoisuus 16%, lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita 37%. Mustamakkara on laktoositon ja soijaton. 

Ravintosisältö keskimäärin / 100 g

Energiaa 920 kJ / 220 kcal
Rasva 12 g, josta tyydyttynyttä 5,6g
Hiilihydraatti 16 g, josta sokereita 1,2g
Proteiini 12 g
Rauta / Suola  14mg / 1,7 g

Syö edullisemmin

Tarjoamme uunituoreen mustamakkaran ystäville etukortin. Saat leiman etukorttiisi joka kerta kun ostat vähintään 1kg mustaamakkaraa. Joka kymmenes kilo mustaamakkaraa on ilmainen!

Etukortin saat, kun asioit RautaBaarin logolla varustetussa mustamakkara-autossa. Maakunnissa kiertävän RautaBaarin mustamakkara-auton myyntipisteet ja päivitetyt aikataulut löydät Facebookin mustamakkara-auto RautaBaari-sivuilta

RautaBaari etukortti